Home Elon Musk AutoPilot levensgevaarlijk? Elon Musk reageert met strenge update!

Een upgrade van de software, versie 8.0,  van mijn Tesla! De autopilot werkt veel veiliger!

Door de nieuwe software wordt nu een radar in mijn Tesla geactiveerd.  Door niet alleen camera’s te gebruiken maar ook de radar, kan mijn Tesla nu twee auto’s vooruitkijken. De radar kijkt onder de auto door die voor mij rijdt, en scant het gedrag van de auto die daar weer voor rijdt. Op het filmpje zie je hoe dat eruit ziet op mijn navigatiescherm.

 

Three Strikes, You’re Out

De Tesla is ook strenger geworden! Als ik tot drie keer toe niet direct het stuur overneem als de auto daar om vraagt, wordt de auto automatisch tot stil stand gebracht. De  Tesla is dan onverbiddelijk: autosteering is niet meer beschikbaar voor de rest van de rit.

Maar er zijn meer maatregelen genomen die de veiligheid verhogen. Nieuw is bijvoorbeeld dat beweging binnen in een geparkeerde Tesla wordt gedetecteerd.  Bij beweging wordt de temperatuur van de Tesla stabiel gehouden om oververhitting van inzittenden (denk aan babies, huisdieren) te voorkomen. Een andere nieuwe feature is het zogenaamde fleet learning (alle Tesla’s leren van elkaars rijgedrag).

Minder belangrijk maar toch leuk: de webpagina’s op mijn scherm zien er nog beter uit, er zijn nieuwe icoontjes etc. Kortom: het scherm is weer fraaier geworden. Het oog wil tenslotte ook wat.

Niet iedereen is zo enthousiast als ik. This guy obviously hates firmware 8!

NOG GEEN REACTIES

Hoe wilt u reageren? Klik op een van de onderstaande opties.