Home Charging Einde van het jaar prijstransparantie laadpaal tarieven!

Afgelopen donderdag was ik bij een door  E-violet, (de vereniging van Laadpalen exploitanten) bijeengeroepen meeting waar marktpartijen zoals VER, ANWB, EZ, en toezichthouders discussieerden over de in de motie van PvdA en D66 gevraagde prijs transparantie bij laadpalen. Uitkomst: Wordt eind van het jaar geregeld! Best goed af en toe wat politieke druk! Alle partijen beginnen direct te bewegen en nieuwe ICT systemen worden ontwikkeld. Zie mijn interview met Violet secretaris Michel Bayens 

Die motie was nav de Radar uitzending waar ik met mijn modelX meedeed om te laten zien hoe ondoorzichtig de prijs van laadpalen was.

 

Hierna interviewde ik Onoph Caron. Hij begon in 2011, gefinancieerd door de netwerkoperators, met Elaad de eerste 3000 publieke laadpalen te installeren . Zorgde met de markt voor interoperabiliteit standaarden en heeft momenteel nog 2000 laadpalen in management die nu overgedragen worden.

Nu er  27.000 laadpalen zijn en de markt het overneemt werkt Elaad aan laadpalen 2.0. Ik praat met hem over het laadpalen laboratorium waar alle in Nederland gebruikte laadpalen staan om te testen en 30 projecten waar hij bij betrokken is zoals draadloos laden, slim laden, de standarisering van prijs informatie (waaronder OCPI) die wereldwijd nodig is en de keuze die de politici nu maken. Goed om van een veteraan in de laad industrie de huidige trends te horen.

laadpunten

3 jaar geleden had Onoph Caron nog veel minder grijze haren en was dit zijn verhaal

NOG GEEN REACTIES

Hoe wilt u reageren? Klik op een van de onderstaande opties.