Home EV Nieuws Maxime Verhagen over subsidie op plug-in hybrids en komt er subsidie voor...

0 956
Maxime Verhagen over subsidie op plug-in hybrids en komt er subsidie voor particulieren?

In de Brabanthallen in Den Bosch vond de vakbeurs voor duurzame innovatie in mobiliteit plaats: Ecomobiel! Met uiteraard veel aandacht voor elektrisch rijden, maar ook voor het energieverbruik in woningen. De beurs werd geopend door Maxime Verhagen.

Maxime Verhagen, voorzitter Bouwend Nederland

Tegenwoordig is Maxime Verhagen voorzitter voor Bouwend Nederland. Zelf rijdt hij een plugin-hybrid Mitsubishi Outlander. Hoe kijkt hij aan tegen zijn besluit als minister om deze plugin-hybrids te subsidiëren? Ik had hier een goed gesprek over met de ex-minister.

Slechts 2% (!!!) van de woningkopers vindt energieverbruik belangrijk

Naast mobiliteit wordt een derde van de energie gebruikt door woningen. Hoe kijkt de voorzitter van Bouwend Nederland hier tegenaan? Hoe verminderen we het energieverbruik aangezien maar 2% (!!!) van de kopers van woningen het energieverbruik belangrijk vindt.

Bert Klerk, voorzitter Formule E-Team

Bert Klerk is de voorzitter van het Formule E-Team. Het Formule E-Team (FET) is door het Rijk enkele jaren geleden ingesteld om de ontwikkelingen rond elektrisch vervoer te bevorderen. Met hem praat ik over het voorstel van de FET waarin ze pleiten voor subsidies op volledig elektrische auto’s voor particulieren. Minister Kamp heeft hier nog geen beslissing over genomen, maar Bert is positief. Volgens de FET is deze subsidie van €6000 nodig om elektrisch vervoer voor particulieren te bevorderen, zoals dit eerder voor zakelijke rijders goed heeft gewerkt. Minister Kamp kwam wel met een kamerbrief waarin hij aangeeft dat hij stopt met dieselsubsidies en elektrisch rijden blijft promoten.

NOG GEEN REACTIES

Hoe wilt u reageren? Klik op een van de onderstaande opties.