Een project van Vincent Everts

KPN Knab The New Motion

Tesla Model S bij het Eye met Vincent

 

Wat is Tesla Transformation, kijk deze video van 3 minuten.

TeslaTransformation is de site waar ik verslag doe van mijn ondekkingstocht hoe de wereld gaat veranderen naar elektrisch rijden, smart grid en alternatieve energie bronnen zoals zonne-energie. De Tesla Model S is voor mij een gadget dat mensen snel en efficiënt laat zien dat dit inderdaad zo gaat gebeuren.

Het is mijn diepste overtuiging dat de wereld fundamenteel gaat en moet veranderen veranderen. Als we genoeg energie hebben dan kunnen we alle problemen oplossen. Maar we gebruiken 80% van de olie om 800 miljoen auto’s te laten rijden en dat aantal groeit naar 2 miljard in 2050. Olie wordt het grootste knelpunt en gaat gigantische spanningen veroorzaken. Aan de andere kant wordt zonne-energie de goedkoopste vorm van energie, zowel voor consumenten als industrieel. Ik denk dat elektrisch rijden in combinatie met goedkope zonne-energie een belangrijk antwoord gaat worden bij deze problemen.

Nadat ik van 2011 tot 2013 53.000 kilometer met een Nissan Leaf heb gereden was mij duidelijk dat dit ‘elektrisch rijden 1.0′ was. Het rijden was super maar de Leaf is niet aantrekkelijk en en de korte actieradius maakt het een oplossing voor een kleine groep. Op 30 september 2013 ging ik over naar ‘elektrisch rijden 2.0, 3.0, 4.0′, met de Tesla Model S en in de komende drie jaar ga ik met deze auto iedereen overtuigen dat elektrisch rijden de toekomst is.

De autobranche laat ook zien hoe industrieën veranderen. Deze industrie wordt nu totaal geïnspireerd door een softwaremaker, Elon Musk die drie industrieën (ruimtevaart, automobiel en zonne-energie) verandert door slim gebruik van organisatie en technologie. Er komen veel meer grote veranderingen aan, de overgang van 3G naar 4G, van papier naar digitaal, financiële dienstverlening, onderwijs en healthcare. Al deze takken worden structureel veranderd dankzij technologie. De Tesla Model S is de beste gadget om deze veranderingen te laten zien.

Wie ben ik? Kijk naar deze video en je weet het.

 

Volg de transformatie hier

0FansLike
0VolgersVolg
0SubscribersSubscribe