Home EV Nieuws Private banker start bijzondere Mama Taxi-service

0 1272
Private banker start bijzondere Mama Taxi-service

Zizi Fernandes stopte als private banker bij ING om zich volledig op Mama Taxi te kunnen storten. Dit is een luxe private chauffeursdienst voor zakelijk Rotterdam. Ze helpen vrouwen doormiddel van educatie en banen zich terug te vechten in de samenleving en de afstand die ze hebben tot de arbeidsmarkt te verkleinen. Dat gaat verder dan alleen chauffeursdiensten maar Mama Taxi in Rotterdam is een prachtig voorbeeld. In 2013 won dit concept het ‘Beste Idee van Zuid-Afrika’.

Mama Taxi

Zizi heeft zich altijd ingezet voor maatschappelijke initiatieven en wilde altijd al iets terug doen voor haar Afrika. De naam Mama Taxi is gebaseerd op de oma van Zizi. In Afrika noemen ze oma’s uit respect altijd mama. Al van kinds af aan liep ze kilometers lang met zware tassen in de brandende zon. Ze kreeg geld voor een taxi maar weigerde. Een taxi stinkt, je zit er met anderen, je wordt bedonderd en het is niet altijd veilig. Daarom is oma liever haar eigen taxi: Mama Taxi.

6 mama’s, 3 Tesla’s

Mama Taxi is nu een half jaar bezig. Zes mama’s met verschillende etnische achtergronden hebben via het opleidingstraject een chauffeurskaart verdiend en rijden namens Mama Taxi in drie Tesla’s het land door. Het geld hiervoor heeft ze niĆ©t bij haar oude vertrouwde bankensector opgehaald maar via private investeerders.

Hoe lastig is het om funding op te halen? Waar lease je Tesla taxi’s? Hoe krijg je klanten? En niet onbelangrijk: hoe vind je enthousiaste mama’s?

NOG GEEN REACTIES

Hoe wilt u reageren? Klik op een van de onderstaande opties.