Home Mijn Tesla Volgens Duco Hoogland (PvdA 2e kamerlid) moeten we elektrische auto’s voor consumenten...

0 821

Wat ging er mis met het advies FET team waar een jaar lang aan gewerkt is  en waarom neemt minister Kamp het advies niet over op de belangrijkste punt namelijk de aanschafsubsidie voor 100% elektrische auto’s? Voordat ik met Duco hierover in gesprek ging, mocht ie eerst natuurlijk ervaren hoe het is om in een Tesla Model X te rijden.

Duco Hoogland legt mij uit hoe de politieke paarden lopen in Den Haag en waarom er niets met het advies van het FET team wordt gedaan om een aanschafsubsidie voor consumenten in te stellen. Minister Kamp heeft gezegd “gaan we niet doen” en de einduitkomst van dit politieke spel: ook de PVDA wil elektrisch auto’s voor consument in de komende vier jaar niet met een aankoopsubsidie stimuleren! Wel investeringen in laadpalen en vrijstelling BPM en lage bijtelling.

De PvdA wil dat er vanaf 2025 alleen nog maar electrische auto’s verkocht worden Overigens denkt Duco dat het nog 15 jaar gaat duren voordat de gewone man een tweedehands electrische auto gaat rijden. Tenzij we massaal auto’s gaan delen. Belangrijk is ook dat de gebruikte electrische auto’s in Nederland blijven.

 

We probeerden even uit hoe het werkt met een drone tijdens een interview:

Tenslotte Met ira assistent @ducohoogland in de zelfrijdende @TeslaMotors #model. Rijden. Ze wordt bloednerveus maar wel leuk! pic.twitter.com/LS9V3UjCET

 

NOG GEEN REACTIES

Hoe wilt u reageren? Klik op een van de onderstaande opties.